1999 'Multiculturele Banenmarkt'

Innovatie en ontwikkeling zijn kenmerkend voor TANS, dit blijkt ook uit de geschiedenis van TANS. TANS was de eerste allochtone netwerkorganisatie die een ‘Multiculturele Banenmarkt’ heeft georganiseerd. Daarnaast zijn er in 1999 verschillende projecten en bijeenkomsten georganiseerd op het gebied van ontwikkeling. Hieronder de meest opvallende:
Kunst van het debat, Diemen 26-02-1999
Een debat waarbij de kunst van het debatteren centraal stond. Verschillende onderwerpen werden besproken, zoals ‘gemende huwelijken'. Gasten waren ondermeer de heer A. Aboutaleb (voormalige directeur van Forum).

 

IT semi-conferentie, Rotterdam 26-03-1999
Eén van de grootste bijeenkomsten van TANS was een conferentie met als onderwerp de digitale samenleving. Thema's als 'De digitale overheid' en ‘IT en ontwikkelingssamenwerking' zijn uitgebreid aan de orde gekomen.

 

Sportevenement "Summer TANS", Leiden 27-06-1999
Sportmiddag voor leden van TANS met verschillende activiteiten op het gebied van sport en spel. Met als doel ontspannen en de teamspirit versterken.

 

Multiculturele Banenmarkt, Den Haag 20-11-1999
De eerste ‘Multiculturele Banenmarkt' in Nederland. De markt was geheel gericht op de doelgroep van TANS en de allochtonen in het algemeen. Vele organisaties uit zowel het bedrijfsleven als overheid waren vertegenwoordigd.

 

"Ze dienen de Marokkaanse gemeenschap zuurstof toe", Mohammed Rabbae 1999
TANS laat Marokkaanse jongeren zien welke perspectieven zij hebben. Het is een laboratorium waar experimenten worden uitgevoerd, een broedplaats voor goede ideeën en een springplank voor talenten. Het mag duidelijk zijn, ik heb TANS hoog zitten. Ik verbaas me er daarom over dat sommige mensen TANS elitair vinden. Dat herken ik helemaal niet. TANS straalt juist uit één grote familie te zijn. Ze zetten zich juist in voor de hele gemeenschap.