1998 'Move your World'

Het jaar 1998 zou een belangrijk jaar worden voor TANS. De netwerkorganisatie heeft velen verrast met haar innovatieve en maatschappelijke evenementen. Zo zijn in 1998 12 projecten georganiseerd op het gebied van kunst, cultuur en religie, politiek en bestuur, samenwerkingsverbanden, internationalisering, toekomstperspectief, bank en verzekering en persoonlijke carrière en ontwikkeling. Hieronder de meest opvallende projecten in 1998.
Move Your World-project, Marokko , 27-02-1998
Een van de grootste projecten in de geschiedenis van TANS was het project ‘Move Your World'. Het doel van dit project was ondermeer aandacht te vragen voor samenwerking tussen Nederland en Marokko. Zowel in Nederland als in Marokko werden activiteiten opgezet. Hoogtepunt was de finale tijdens de milieu actie in Casablanca, met als één van de gasten Katja Schuurman.

 

Jongeren als brug naar toekomst, Amsterdam 28-03-1998
Deze bijeenkomst stond in het teken van het belang van jongeren voor de toekomst. Gasten tijdens deze bijkomst waren ondermeer H. van Mierlo (voormalig minister van buitenlands zaken), J. Pronk (voormalig minister van Ontwikkelingssamenwerking) en H. van Pesch (voormalig Nederlandse ambassadeur in Marokko).

 

Bank en verzekering, Utrecht Nederland 22-05-1998
Bijeenkomst (viering) met hoofdsponsor Rabobank Nederland, ter ere van de eerste verjaardag van TANS. Verschillende gasten spraken over onderwerpen als: beleggen, aandelen, koersen en winsten.

 

Workshopdag Cultuur, religie en kunst, Baarn 28-06-1998
In drie workshops werd intensief samengewerkt en creatief nagedacht over de positieve eigenschappen van de Marokkaanse cultuur, religie en kunst.

 

Tans Gala, Amsterdam 1998
Het eerste Tans Gala stond in het teken van de viering van de officiële oprichting van Stichting TANS. Dit werd feestelijk gevierd door genodigden en vrijwilligers.

 "Vrijwilligerswerk doen bij TANS is zo leuk, dynamisch en leerzaam".

Sana Elfizazi, Rotterdam 1998

Sana Elfizazi gaf zich na haar eerste ontmoeting met TANS direct op om actief te worden binnen de organisatie. "Dat was inderdaad snel, maar ik vond het zo geweldig. Ik trof een leuke groep mensen aan, een vriendenclub. We spreken dan over het eerste jaar na oprichting van TANS". Sana werd projectmedewerkster. "De werkzaamheden bestonden er toen nog uit om elke maand wat neer te zetten, een lezing bijvoorbeeld. De onderwerpen waren divers, dat sprak mij aan. Het was bovendien allemaal zo dynamisch en sprankelend, ook al kostte het veel energie. Maar het is ons gelukt om elke maand iets te organiseren, zonder onderbreking - non-stop.