2001 'Maatschappelijke verantwoordelijkheid'

2001 'Maatschappelijke verantwoordelijkheid'

In 2001 wist TANS met haar projecten meer bewustwording te creëren over maatschappelijke betrokkenheid. Onder het motto ‘Maatschappelijke verantwoordelijkheid begint bij jezelf’ heeft TANS op verschillende gebieden projecten en bijeenkomsten georganiseerd, die een bijdrage hebben geleverd aan dit onderwerp. Hieronder een aantal bijeenkomsten en projecten uit 2001.

Read More

1999 'Multiculturele Banenmarkt'

1999 'Multiculturele Banenmarkt'

Innovatie en ontwikkeling zijn kenmerkend voor TANS, dit blijkt ook uit de geschiedenis van TANS. TANS was de eerste allochtone netwerkorganisatie die een ‘Multiculturele Banenmarkt’ heeft georganiseerd. Daarnaast zijn er in 1999 verschillende projecten en bijeenkomsten georganiseerd op het gebied van ontwikkeling. Hieronder de meest opvallende:
Kunst van het debat, Diemen 26-02-1999
Een debat waarbij de kunst van het debatteren centraal stond. Verschillende onderwerpen werden besproken, zoals ‘gemende huwelijken'. Gasten waren ondermeer de heer A. Aboutaleb (voormalige directeur van Forum).

Read More

1998 'Move your World'

1998 'Move your World'

Het jaar 1998 zou een belangrijk jaar worden voor TANS. De netwerkorganisatie heeft velen verrast met haar innovatieve en maatschappelijke evenementen. Zo zijn in 1998 12 projecten georganiseerd op het gebied van kunst, cultuur en religie, politiek en bestuur, samenwerkingsverbanden, internationalisering, toekomstperspectief, bank en verzekering en persoonlijke carrière en ontwikkeling. Hieronder de meest opvallende projecten in 1998.
Move Your World-project, Marokko , 27-02-1998

Read More

Lancering TANS Masterclass

Lancering TANS Masterclass

Jonge, bi-culture high potentials, vinden maar moeizaam een baan op hun niveau. Om bij te dragen aan de oplossing van dit probleem organiseert GITP samen met TANS, de masterclass ‘Master of your Future'. Vijftien high potentials zullen worden geselecteerd voor een training- en opleidingstraject bij drie grote bedrijven. De masterclass fungeert als een rode loper naar de arbeidsmarkt. De deelnemers zijn rolmodel voor studerende allochtonen.

Read More

NOUR debat

NOUR debat

Op donderdag 18 oktober was het dan zover: er mocht voluit gedebatteerd worden in Amsterdam en wel in de Agnietenkapel. Op deze mooie historische locatie vond een debat plaats, georganiseerd door TANS en AIESEC, in het kader van het NOUR-project. Met dit debat wilden beide organiserende partijen de bezoekers eens goed laten nadenken over hun rol in de huidige samenleving en hoe deze rol in de toekomst ingezet kan worden voor het bijdragen aan een betere wereld. Daarnaast was het voor de studenten die dit jaar aan het NOUR-project hebben meegedaan een uitgelezen kans om hun ervaringen, opgedaan door het volgen van een stage in een Arabisch land, te delen met de aanwezigen.

Read More

Keukengeheimen

Keukengeheimen

Het gezegde ´liefde gaat door de maag´ heeft zeker betrekking op het land Marokko. Het begrip ´eten´ en alles daaromheen speelt namelijk niet bepaald de minste rol hier. Om maar aan te geven hoe belangrijk het is; je kunt er niet om heen, het is overal. Je hoeft je deur maar uit te lopen en botst tegen kleine kraampjes aan. Kies maar uit; cactussen, warme kikkererwten, nootjes of toch liever een kom hete slakken. Het aanbod van eten blijft niet beperkt tot de straat, maar het hele leven lijkt ingericht om de maaltijden heen. Vroeg in de morgen begint het, wanneer ik net uit mijn bed kom en op weg ga naar m´n werk; geen beter ontwaken dan door de heerlijke geuren van malawi's, koffie en thee. Een verse jus d´orange er bij en je hebt een perfect ontbijt met allemaal Marokkaanse specialiteiten. Dit is pas het begin van de dag, en het houdt eigenlijk niet meer op tot je, meer dan weldoorvoed, weer in je bed rolt.

 

Read More

Interculturele Blind Date

Interculturele Blind Date

Het jongerencentrum was vol met studenten, TANS'ers, HIA fellows en AIESEC-deelnemers, die samen een internationale groep vormden. Zo waren er onder andere studenten met een Bosnische, Palestijnse, Amerikaanse, Egyptische, Marokkaanse, Duitse en Nederlandse achtergrond aanwezig. Van 14.00 uur tot 21:00 uur praatten zij met elkaar over vooroordelen, inclusion en exclusion. 

Read More

Ondernemend Netwerken

Ondernemend Netwerken

‘It's not what you know, but who you know'. Netwerken is tegenwoordig de perfecte manier om aan een nieuwe baan te komen, een stageplaats te vinden of de juiste mensen te leren kennen voor het starten van een onderneming. Netwerken is een ingenieuze manier om je een stap dichter bij je doelen te brengen. Of jij je doelen zult bereiken, hangt allemaal van de juiste mensen, de perfecte timing en natuurlijk ook van je communicatieve vaardigheden af.

Read More