SOUK - Dutch Arabic Music & Dance

Op 1 en 2 mei staat Het Koninklijk Concertgebouw in het teken van SOUK - Dutch Arabic Music & Dance. Op het podium vind je het symfonieorkest Holland Symfonia, jazzpianist Michiel Borstlap en dansers van Het Nationale Ballet. Ster van SOUK 2014 is de grootse Libanese zangeres Carole Samaha (bekijk op YouTube). Het dansfeest wordt verzorgd door het Marokkaanse hiphopkwartet Fnaire (bekijk op YouTube).
 
De foyers van het Concertgebouw wordt omgebouwd tot een Arabische markt (souk) met muziek, dans, poëzie en veel andere optredens. Daarbij mag TANS natuurlijk niet ontbreken. ‘Wil jij ook knuffelen met een allochtoon?’ en "Drink een cola met Ingenieur Mo!’: dit zijn slechts enkele leuzen waarmee TANS tijdens SOUK 2014 drempels bij de bezoekers wil wegnemen door vooroordelen bespreekbaar te maken. Tijdens SOUK 2014 staat het thema ‘ontmoeting’ centraal en wij willen iedereen dan ook graag uitnodigen om bij de TANS bar de te glazen te laten klinken en tegelijkertijd elkaar beter te leren begrijpen. Er is geen enkele vraag die wij uit de weg gaan, dus stel ze dan ook vooral!

TANS koestert het samen komen van verschillende mensen, met ieder een andere achtergrond en ambitie. Wij bieden een platform waar we als gemeenschap samen kunnen komen, elkaar kunnen leren kennen en stimuleren. Geen onderwerp is ons te gek!
 
Bezoek onze TANS bar tijdens SOUK 2014 en vuur de vragen op ons af!