Terugblik Pronkzucht

TANS en Pronkzucht hebben op 27 april jl. de handen ineengeslagen voor SALON/SALA.

De salon vormt van oudsher de apotheose van pronkzucht. Zo ook de salon in Museum Van Loon waar gasten werden ontvangen en de familie zich presenteerde. Hier bevonden zich de beste portretten en de mooiste meubels. In deze salon heeft het curatorenduo Pronkzucht (http://pronkzucht.tumblr.com/) een presentatie verzorgd waarin Nederlanders met een Arabische achtergrond vertelden over hun interieurs en hoe die hun dubbele identiteit al dan niet reflecteren. Welke Nederlandse en welke Arabische elementen laten hun ontvangstruimtes zien en hoe dragen deze elementen bij aan hun thuisgevoel, identiteit en presentatie naar gasten toe?

De TANS achterban is trots op haar zowel Nederlandse als Marokkaanse achtergrond en nodigden Pronkzucht uit bij hen thuis. Voor iedereen die SALON/SALA nog niet heeft gezien: dit is nog mogelijk tot maandag 5 mei. Een verslag en de foto's kun je binnenkort op onze website vinden.