TANS Awards 2014

Een bijzonder mooie avond in het Stadsschouwburg in Amsterdam tijdens het TANS Awards 2014. De combinatie van een klassiek Nederlandse en Marokkaanse ambiance zette de toon voor een avond waar we de award winnaars Nordin el Ouali, Abdelkarim El-Fassi, Fatima Elatik, Yassin Hanyn en Abdelkader Benali hebben mogen belonen met de TANS Awards 2014. De Marokkaanse gemeenschap blijft aan de lopende band top talenten produceren en het wordt zelfs voor de doorgewinterde netwerker binnen TANS een uitdaging om alle mooie achievements van onze Marokkaanse Nederlanders in de smiezen te houden.

Uiteraard hebben we ook dit jaar weer flink ons best moeten doen om van een ellenlange lijst talenten een selectie te maken van genomineerden. De uiteindelijke keuze van onze achterban en publiek voor het Talent Award 2014 is gevallen op de - aanstaande - politieke hoogvlieger, Nordin el Ouali en de cineast - die de nostalgie van de Marokkaanse old school expat prachtig heeft weten te verfilmen - Abdelkarim El-Fassi. 

Verder werd in samenwerking met MIB-Network de Entrepreneurship Award uitgereikt en deze ging naar Yassin Hanyn. Dit voor het tonen van visie en wilskracht door als kleine Marokkaanse krullenbol de ‘elegante’ Nederlandse taal machtig te maken, alvorens de een na de andere succesvolle onderneming uit de grond te stampen. De TANS achterban had ook besloten om haar stardust te besprenkelen over Abdelkader Benali en Fatima Elatik middels de TANS Achievement Award. Door middel van de laatst genoemde award wilden we als gemeenschap onze waardering laten zien aan talenten die geen eendagsvliegen zijn en op een constante niveau een bijdrage weten te leveren. Dit ongeacht of men nu een gerespecteerde Marokkaanse schrijver is in de Nederlandse literatuur of als Marokkaanse politica die zich door haar intentie heeft laten leiden en altijd klaar staat voor de Nederlandse gemeenschap. Bovenal is het de oprechte bescheidenheid van de winnaars die bij de meesten veel indruk maakte.

Uiteraard bestond de avond niet alleen uit award ceremonies - waar zelfs de ‘Oscars’ nog een puntje aan kunnen zuigen - maar konden we ook genieten van een heerlijk diner midden op het podium van het Stadsschouwburg vergezeld met prachtige optredens. Bovendien waren de speeches van Aicha Marghadi en onze voorzitter Fatiha Ait Ali erg mooi, zeer inspirerend en hebben de toon gezet voor de rest van de avond. De avond eindigde met een gezellige afterparty waar iedereen de gelegenheid kreeg om te netwerken en te feesten.

Al met al een mooie en geslaagde avond waar we weer stil konden staan bij de successen die de Marokkaanse gemeenschap in Nederland rijk is. Boeiend is ook de diversiteit aan talenten variërend van talenten in media, literatuur, politiek, kunst, cultuur en ondernemerschap. Aan ambitie en wilskracht is er zeker geen gebrek, dus laten we door een avond als deze niet vergeten waar we vandaan komen.