TANS Oudejaarsborrel

'Succes met de uitdaging!’ Deze kreet vormt de boodschap van de avond. Op 17 december 2014 werd dit op bijzondere wijze verwoord midden op de Amsterdamse Zuidas. Bij ons nieuwe partner De Nieuwe Poort, huis voor ontmoeting en inspiratie, en geleid door Sanae Orchi als de presentatrice, werd de oudejaarsborrel sfeervol gevierd met de kerstboom op de achtergrond.

In de aanwezigheid van Mohamed el Achkar en Marian Hijmans, beiden leden van het College van Toezicht, werd door El Achkar de leden van het oude bestuur met warme woroden bedankt voor hun onbeschrijfelijke, waardevolle inzet voor TANS: Fatiha Ait Ali (oud-voorzitter), Hakima Mahyou (oud-bestuurslid events) en Mounia Aissaoui (oud-bestuurslid secretaris). Het College van Toezicht is trots op de eerste vrouwelijke voorzitter van TANS door haar bijdrage aan de maatschappij en om haar leiderschapskwaliteiten wat betreft het vergroten van de interne samenwerking binnen TANS.

Het College van Toezicht heeft zorgvuldig de volgende voorzitter van TANS gekozen die de kernwaardes van TANS gaat naleven op een nog hoger niveau. Er is gelet op de externe zichtbaarheid en het blijven enthousiasmeren voor samenwerking. Enorm gedreven en betrokken nieuwe voorzitter Fouad el Kanfaoui, stelt zichzelf dusdanig ten doel om samen met de nieuw aangesloten bestuursleden Siham el Razouki (bestuurslid events), Souad nait Kassi (bestuurslid secretaris), en de vrijwilligers de volgende stempel op TANS te drukken: “TANS is een organisatie naar mijn hart en staat voor mij gelijk aan passie, impact, verbinding en inspiratie. Dit zijn kernwaarden waarmee we niet alleen waarde toevoegen, maar juist ook waarde kunnen creëren. Waarde creëren doe je mijns inziens samen. Alleen ga je weliswaar sneller, samen kom je echter een stuk verder. Ik kijk er enorm naar uit om mijn taken voor TANS voort te zetten in mijn nieuwe rol als voorzitter”. Ook heeft hij het belang benadrukt van onze steun dankzij onze partners, sponsoren en vrienden van TANS die de netwerkorganisatie al jarenlang ontvangen. Ook deze vraagt hij een belangrijke rol te blijven spelen voor de toekomst van TANS. Met iedereen creëren we de nieuwe fase. Malika Chtatou, uitgenodigd vanwege haar kwaliteiten in de Nederlandse media en marketing, is benoemd tot vice-voorzitter. Zij zal TANS op de agenda van positieve beeldvorming gaan neerzetten.

Deze bitterzoete avond gaat nu de geschiedenis van TANS in als een belangrijk moment waarin naast de oudejaarsborrel ook de bestuurswissel heeft plaatsgevonden. Er is een nieuwe tijd voor TANS ingeluid.

Ga jij de uitdaging met ons aan?

 

 

 

Masterclass solliciteren

‘Was het solliciteren maar niet nodig’, zullen wellicht meerdere werkzoekenden zuchtend door het hoofd gaan iedere keer dat er een nieuwe sollicitatiebrief de e-mail of de deur eruit gaat. Solliciteren kan een lastige taak zijn. Een gedoe. 

Ook voor Najat & Cemil van Diversity INC. zijn de uitdagingen van het vinden van de ideale baan onder de huidige multiculturele hoogopgeleide werkzoekenden duidelijk zichtbaar. Daarom besloten zij daarom op 19 november op de Vrije Universiteit te helpen om geïnteresseerden een waardige kans te geven op die éne gewilde baan. Op een informatieve avond werd door de Diversity Recruitment & Consultancy team een nuttig programma gepresenteerd, waarin verschillende onderwerpen voorkwamen, zoals de huidige werkgeverscriteria van bedrijven op de ZuidAs, zeer nuttige - niet vaak genoemde - sollicitatietips (bv. het belang van het voorbereiden van assessments en de directheid en oogcontact in het gesprek), een lijst met namen van netwerkverenigingen, een één-op-één CV & brief check en de mogelijkheid om je elevator pitch te oefenen. 

Mocht je je altijd hebben afgevraagd hoe de grote bedrijven gevestigd op de Amsterdamse ZuidAs hun personeel selecteren, dan was vanavond het moment dat je van de recruiters kon aanhoren op welke kenmerken zij hun kandidaten aannemen of afwijzen. Behalve het papiermatige onderdeel (CV en brief) van het solliciteren, kwam ook de kunst van het netwerken aan bod. Er bestaan momenteel veel initiatieven die zich allen bezighouden met het verbeteren van de positie van multiculturele young professionals richting de hoogste treden van de arbeidsmarkt, zoals een plek binnen één van de befaamde bedrijven op de ZuidAs. Een bijzonder tip die de recruiters onze specifieke biculturele doelgroep mee gaf was: “Ga eens ook netwerken met de blanke clubs”, want daar val je als minderheid extra op en knoop je vooral op deze plekken inzichtgevende gesprekken aan met onbekende personen die later wel een hele belangrijke rol kunnen spelen in jouw loopbaan. Daarna kregen de aanwezigen een advies voor het solliciteren op maat. Op persoonlijk niveau deelden de recruiters hun kennis en ervaring met betrekking tot de keuze om sollicitanten te beoordelen op hun geschiktheid.  Om de avond te sluiten gaven een paar moedige aanwezigen hun elevator pitch aan het publiek. Zij werden daarvoor bedankt met, wederom, zeer behulpzame feedback van de recruiters. 

Kortom, wat een avond met slechts enkele uren telt, zijn de aanwezigen vertrokken met ontelbare tips. Tijdens deze masterclass stond centraal hoe jij jouw kansen op een goede baan vergroot. Hopelijk moedigt het de aanwezigen aan om zich met vol goede moed en een gezonde dosis zelfvertrouwen opnieuw op het solliciteren te richten, met ditmaal een reële kans op die droombaan dankzij Diversity INC!

KPN Inhousedag

De KPN inhousedag gaf ons een unieke inkijk in de bedrijfscultuur van dit bedrijf. Jasper gaf ons een experience rondleiding door een showroom waar we langs een huiskamer, kantoorruimte, vliegveld en een treincoupe werden geleid kregen we bij elke setting een beschrijving van de rol van KPN bij het faciliteren van de telecommunicatie van interactieve televisie, het moderniseren van het kantoor tot het onderhouden van wifi hotspots. Zodoende kregen we een goed beeld van de reikwijdte van de diensten van KPN in ons dagelijks leven. 

Zoals elke grote onderneming die actief is in een competitieve business is het altijd een uitdaging om de laatste ontwikkelingen bij te houden. Voor een groot bedrijf als KPN is het daarom lastig om vooruit te lopen op de laatste trends. Een goed voorbeeld is de snelheid waarmee de gemiddelde telefoongebruiker Whatsapp is gaan gebruiken in plaats van SMS en de impact die het heeft gehad op het verdienmodel voor een bedrijf als KPN. Diversiteit is daarom een belangrijke vereiste voor een bedrijf, nieuwe innovatieve ideeën kunnen alleen ontstaan als men openstaat voor andere denkwijzen en nieuwe invalshoeken. Een bedrijf als KPN moet met het oog op de toekomst zichzelf blijven ontwikkelen en in contact blijven met de samenleving. 

Na de rondleiding werden we getrakteerd op een Indonesisch diner met de complimenten van Jasper en kregen we meer inzicht in de corporate identity en cultuur van KPN aan de hand van Ibtissam de HR graduate recruiter. Ibtissam - als  enige hoofddoek dragende moslim vrouw binnen het hoofdkantoor van KPN - heeft middels haar positieve benadering nooit echt moeite gehad met de onwetendheid van sommigen met betrekking tot haar afkomst en religie. Tijdens het eten hadden we dan ook een interessante discussie over hoe om te gaan met eventuele vooroordelen. In een werkomgeving waar je als enige moslim werkt vraagt dan ook om een open houding, merendeels vanwege het feit dat men graag meer over de andere denkwijze te weten wil komen - wat niet altijd een negatieve intentie heeft. Een interessante discussie met verschillende zienswijzen, met uitdagingen waar we als bi-culturele talenten allemaal wel eens tegen aanlopen in met name de begin fase van onze carriere.

Na het heerlijke eten kregen de gasten nog meer informatie over de werving en selectie voor het KPN traineeship en de sollicitatie procedure. Al met al een interessante avond voor alle gasten bij een van de meest toonaangevende bedrijven van Nederland.

TANS Awards 2014

Een bijzonder mooie avond in het Stadsschouwburg in Amsterdam tijdens het TANS Awards 2014. De combinatie van een klassiek Nederlandse en Marokkaanse ambiance zette de toon voor een avond waar we de award winnaars Nordin el Ouali, Abdelkarim El-Fassi, Fatima Elatik, Yassin Hanyn en Abdelkader Benali hebben mogen belonen met de TANS Awards 2014. De Marokkaanse gemeenschap blijft aan de lopende band top talenten produceren en het wordt zelfs voor de doorgewinterde netwerker binnen TANS een uitdaging om alle mooie achievements van onze Marokkaanse Nederlanders in de smiezen te houden.

Uiteraard hebben we ook dit jaar weer flink ons best moeten doen om van een ellenlange lijst talenten een selectie te maken van genomineerden. De uiteindelijke keuze van onze achterban en publiek voor het Talent Award 2014 is gevallen op de - aanstaande - politieke hoogvlieger, Nordin el Ouali en de cineast - die de nostalgie van de Marokkaanse old school expat prachtig heeft weten te verfilmen - Abdelkarim El-Fassi. 

Verder werd in samenwerking met MIB-Network de Entrepreneurship Award uitgereikt en deze ging naar Yassin Hanyn. Dit voor het tonen van visie en wilskracht door als kleine Marokkaanse krullenbol de ‘elegante’ Nederlandse taal machtig te maken, alvorens de een na de andere succesvolle onderneming uit de grond te stampen. De TANS achterban had ook besloten om haar stardust te besprenkelen over Abdelkader Benali en Fatima Elatik middels de TANS Achievement Award. Door middel van de laatst genoemde award wilden we als gemeenschap onze waardering laten zien aan talenten die geen eendagsvliegen zijn en op een constante niveau een bijdrage weten te leveren. Dit ongeacht of men nu een gerespecteerde Marokkaanse schrijver is in de Nederlandse literatuur of als Marokkaanse politica die zich door haar intentie heeft laten leiden en altijd klaar staat voor de Nederlandse gemeenschap. Bovenal is het de oprechte bescheidenheid van de winnaars die bij de meesten veel indruk maakte.

Uiteraard bestond de avond niet alleen uit award ceremonies - waar zelfs de ‘Oscars’ nog een puntje aan kunnen zuigen - maar konden we ook genieten van een heerlijk diner midden op het podium van het Stadsschouwburg vergezeld met prachtige optredens. Bovendien waren de speeches van Aicha Marghadi en onze voorzitter Fatiha Ait Ali erg mooi, zeer inspirerend en hebben de toon gezet voor de rest van de avond. De avond eindigde met een gezellige afterparty waar iedereen de gelegenheid kreeg om te netwerken en te feesten.

Al met al een mooie en geslaagde avond waar we weer stil konden staan bij de successen die de Marokkaanse gemeenschap in Nederland rijk is. Boeiend is ook de diversiteit aan talenten variërend van talenten in media, literatuur, politiek, kunst, cultuur en ondernemerschap. Aan ambitie en wilskracht is er zeker geen gebrek, dus laten we door een avond als deze niet vergeten waar we vandaan komen. 

SOUK - Dutch Arabic Music & Dance

SOUK - Dutch Arabic Music & Dance

Op 1 en 2 mei staat Het Koninklijk Concertgebouw in het teken van SOUK - Dutch Arabic Music & Dance. Op het podium vind je het symfonieorkest Holland Symfonia, jazzpianist Michiel Borstlap en dansers van Het Nationale Ballet. Ster van SOUK 2014 is de grootse Libanese zangeres Carole Samaha (bekijk op YouTube). Het dansfeest wordt verzorgd door het Marokkaanse hiphopkwartet Fnaire (bekijk op YouTube).
 

Read More