Verslag TANS Gala & Award 2013

Veel gasten kwamen in traditioneel Marokkaanse kleding naar het TANS gala op zaterdag 13 april jl. en met de klassieke uitstraling van de Stadsschouwburg leverde dit een kleurrijke mix van stijlen en culturen op. Het TANS Gala & Award was een ware mozaïek van verschillende mensen en optredens. Violiste Rosa Arnolds startte met een klassiek optreden de avond. Daarna werden de bezoekers van het TANS Gala verwelkomd door de voorzitter van TANS: Fatiha Ait Ali. Rechter Ruud Winter verzorgde de keynote speech. Hij hield een bijzonder toespraak, waarbij hij met vijf korte persoonlijke verhalen de gasten inspireerde. Ook Meral Polat hield een persoonlijke toespraak en gaf daarna een geweldig optreden met haar band Meral’s Harem. Vervolgens was het tijd voor het diner op het podium van de theaterzaal. Ook dit jaar verzorgde catering Zohour een heerlijk diner. Na het voorgerecht werden de bezoekers verrast met een modeshow met prachtige Marokkaanse jurken door Zahara Styling. De modeshow werd begeleid met Marokkaanse lounge muziek en sfeervolle belichting die in de Stadsschouwburg een bijzondere indruk gaf. Tussen het hoofdgerecht en nagerecht werden de gasten verwend met een muzikaal optreden van opkomend talent Imane Free. Na het diner werden de gasten weer naar hun plaats begeleid om nog voor het moment supreme eerst nog te genieten van een spetterend optreden van dansgroep Aya.

Eindelijk was het moment waar de hele avond om draaide daar. De drie genomineerden Nadia Bouras, Chokri Mousaoui en Omar Kbiri wachtten in spanning af, nadat ze plaats hadden genomen op het podium. Binnen enkele minuten zou de winnaar bekend worden gemaakt door de voorzitter van TANS, Fatiha Ait Ali. De gasten en genomineerden hoefden gelukkig niet lang te wachten. De winnaar van de TANS Talent Award 2013 is…. Chokri Mousaoui! Chokri won met 63% van de stemmen en won naast de Award een opleiding naar keuze t.w.v. 5000 euro, aangeboden door de Baak Business Academy. Adil en AKA gaven vervolgens nog een mooi optreden voor het tweede hoogtepunt van de avond, namelijk de uitreiking van de Achievement Award. Dit jaar reikte TANS voor het eerst  twee Achievement Awards uit: één voor cultuur en één voor het bedrijfsleven. Na een inspirerend verhaal van de directeur van de Stadsschouwburg Amsterdam, Melle Daamen, over de winnaar van De Achievement Award Cultuur werd al snel duidelijk wie hem dit jaar zou winnen. De Award ging dit jaar naar….cabaretier en acteur NAJIB AMHALI. Najib trakteerde het publiek nog op een paar leuke grappen bij het in ontvangst nemen van de Achievement award. Hij ging van het in ontvangst nemen van de award naar een mini cabaret voorstelling over zijn moeder die een Iphone wilde gaan kopen in de winkel! Voor de mensen die er bij waren…jullie begrijpen waar ik het over heb!  Daarna gaven Adil & A.K.A. wederom een optreden. De bezoekers van het Gala klapten en zongen mee. Na het optreden werd deAchievement Award Bedrijfsleven uitgereikt door Fatiha Ait Ali, voorzitter van TANS. De winnaar van de Achievement Award Bedrijfsleven had een indrukwekkende carrière. Het was daarom al snel duidelijk voor het bestuur van TANS wie dit jaar de Achievement Award Bedrijfsleven hoorde te winnen…..namelijk  voorzitter van de raad van bestuur van FORUM,SADIK HARCHAOUI. De winnaars van de Achievement Awards hebben beiden een  geheel verzorgde reis gewonnen naar Marokko, aangeboden door   Chaabi Bank

Zoals bij elk TANS Gala kon een goede afterparty ook dit jaar niet ontbreken! Glamourfotografen van Hoda Magazine maakten van de bezoekers mooie glamourfoto’s. Ook werd er een maatpak voor hem of haar van De Oost Bespoke Tailoring en een vliegticket naar Marokko, aangeboden door Otla.nl, onder de bezoekers verloot. Naast al deze intermezzo’s was er ook nog live muziek. De gasten gingen helemaal los: Orchestre Ismailia gaf een spetterend optreden en ook de bekende zanger Douzi liet de bezoekers live kennismaken met zijn repertoire. TANS kijkt met een tevreden blik terug op een zeer geslaagde avond.

Tot volgend jaar!

Farid Ait Lahsen
Vrijwilliger communicatie commissie