Giving back: TANS kookt voor daklozen

Op zaterdag 11 augustus heeft TANS (bestuur en vrijwilligers) een waar feestmaal bereid voor de bezoekers van het inloophuis van het Leger des Heils. Het feestmaal bestond uit een drie gangen menu: Een heerlijke tonijnsalade (voorgerecht), bami kipfilet met verse groenten (hoofdgerecht) en vlaflip (nagerecht). De TANS vrijwilligers en bestuursleden die met de Ramadan meededen hadden het even zwaar bij het zien van al die lekkernijen, maar werkten desondanks gestaag door om het eten op tijd te kunnen opdienen. Er werd efficiënt gewerkt en de taakverdeling was top. Er was een heuse hak- en snijploeg die het hak en snijgedeelte van de groenten en kip op zich nam en een kookploeg die aan het kokkerellen was. De sfeer zat er goed in.

De bezoekers van het inloophuis genoten zichtbaar van de maaltijd die ze voorgeschoteld kregen en kwamen de TANS leden persoonlijk bedanken voor de inzet. De dankbetuigingen en het zien van het genot in de ogen van de bezoekers bezorgden het team een voldaan en tevreden gevoel. Te weten dat zo een relatief kleine moeite zoveel teweeg kan brengen bij een andere persoon zorgt voor een moment van bezinning. Stilstaan bij wat je hebt en daar tevreden en dankbaar voor zijn is iets waar men doorgaans gezien zijn drukke dagelijkse schema niet aan toekomt. Het Giving Back concept is een jaarlijks project van TANS. Dit jaar zijn de boodschappen gesponsord door Albert Heijn. TANS bedankt het Leger des Heils, Albert Heijn en alle bestuursleden en vrijwilligers voor deze mooie dag.