Terugblik TANS Nieuwjaarsborrel

Het vuurwerk is geknald, de oliebollen zijn op en het feestje is voorbij. Of begint het nu pas? Volgens Zaid Aadroun, bestuurslid TANS, is dit zeker het geval. Op woensdag 19 januari 2011 vond het  drukbezochte maandelijkse TANS K-Vé plaats dat geheel in het teken stond van zowel 2010 als 2011.

In vogelvlucht kwamen de verschillende activiteiten aan bod van het afgelopen jaar. Onder andere het Leadership-event in januari, de reünie waarbij het 12,5 jarige bestaan van TANS werd gevierd in maart en het  Trendwatching event in april passeerden de revue. Hierbij reflecteerde het publiek terug op de hoogtepunten en uiteraard de nieuwe contacten die onderling zijn gemaakt. Tevens werd het TANS Gala & Achievement Award met flinke namen als Mohammed Mohandis, Najiba Abdellaoui en winnares Karsu Donmez, met een glimlach voor de geest gehaald. De Sugarlounge - met een flinke opbrengst voor de slachtoffers van Pakistan -  werd eveneens geprezen om zijn populariteit en uiteraard gezelligheid. 

Maar ook in 2011 zal het TANS K-Vé met interessante thema’s en enerverende sprekers de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap blijven verbinden en stimuleren. Want zoals voorzitter Tamim Chebti ook aangaf: ‘’Het denken in termen van kansen, verbinding en ontwikkeling van mensen zal ook in 2011 ons motto zijn.’’ 

Na al deze monologen was het weer tijd voor wat dialogen, ofwel netwerken. De upcoming comedy-star Ramzi Zerqane maakte het ons al duidelijk: de goede ideeën zijn er in overvloed, nu nog de uitwerking ervan. En met de komende uitbreiding van TANS in Den Haag en Rotterdam zal de succesformule geheid bij de rest van Nederland aanslaan. Tot TANS !

Ikram Taouanza
Vrijwilliger Communicatiecommissie