Terugblik TANS Sugarlounge 2011

Ons relativeringsvermogen wordt op de proef gesteld. Met de financiële crisis, de hongersnood en nietsontziende natuurrampen worden we dagelijks met veel onzekerheid geconfronteerd. Tijdens de vierde editie van de TANS Sugarlounge in het Grand Cafe Amsterdam Bright City stonden we stil bij deze ontwikkelingen.

De ooggetuigenverslagen  van de hongersnood in Somalië, deden het besef van onze welvaart weer groeien. Moustapha Bouchallikh, directeur van Islamic Relief, maakte de noodzaak van solidariteit duidelijk. Juist in een tijd waar de meeste rampen man-made disasters zijn, is een zorgzame wereld vereist. Tijdens Sugarlounge is uiteindelijk voor het goede doel 660 euro verzameld.

Op een betoverende wijze werd deze boodschap vervolgens vertolkt door Anasheed artiest  Fathi Othmani. Het leed in de wereld werd  in drie talen bezongen: Nederlands, Arabisch en Berbers. De drie talen maakten te meer duidelijk dat ondanks alle linguïstische verschillen, we elkaar nodig hebben. 

Voorts was er gelegenheid om onder het genot van een hapje de ontwikkelingen met elkaar te bespreken. Met behulp van een netwerkspel leerden mensen elkaar kennen in een aangename sfeer. Het samenkomen en netwerken is zodoende ook tijdens deze Sugarlounge gerealiseerd.

Tot TANS !

Ikram Taouanza
Vrijwilliger Communicatiecommissie