Giving Back: TANS kookt voor daklozen

Op zondag 21 augustus heeft een groep vrijwilligers en bestuursleden gekookt voor daklozen in het inloophuis van het Leger des Heils. Dit, terwijl zij zelf aan het vasten waren in het kader van de Ramadan. Onder grote tijdsdruk werkten de vrijwilligers door om het eten om half 7 op te dienen. Het menu bestond uit een voorgerecht: een salade met stokbrood en kruidenboter. Daarna kregen de gasten spaghetti bolognese en tot slot een heerlijk toetje. Voor de vrijwilligers was het een waar genoegen om dit driegangenmenu voor te bereiden voor bezoekers van het het Leger des Heils. Voor deze relatief kleine inzet is er desondanks een enorme dankbaarheid en waardering ontvangen van de gasten. Wat TANS betreft een dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

TANS en de vrijwilligers wilden met dit initiatief iets terug doen voor mensen die het minder goed hebben. Stilstaan bij het feit dat we dankbaar moeten zijn voor
wat we hebben en dat we vooral niet de mensen die het minder hebben mogen vergeten. Dit is zeker het geval tijdens de Ramandan, waarbij we door middel van het vasten ons dit proberen te realiseren. Solidariteit is essentieel om in een samenleving te kunnen leven, waarin alle mensen elkaar respecteren en dit bereiken door onszelf een beetje in te zetten voor anderen. Solidariteit is daarom dan ook één van de kernwaarden van TANS.

Khalid Anejjar, TANS vrijwilliger Giving Back

"Vers gekookt eten klinkt voor velen als een doodnormaal iets...voor veel anderen is het juist een luxe. De maand Ramadan laat ons zien dat het mes ook aan de andere kant snijdt en dat er niet altijd eten/drinken voorhanden is...". Zaid, Amsterdam

“Giving back, een waardevolle middag, maar bovenal een gezellige middag. Soms in een te krappe keuken, maar met één doel voor ogen: voor half zeven een maaltijd op tafel zetten voor het Leger des Heils”. Chahid, Den Haag

“Een enorme voldoening om tijdens het vasten te koken voor minder bedeelden. Ik stond vooral stil bij het bijzondere gebaar van een man die direct na het eten zijn mouwen opstroopte en aanbood de afwas voor ons te willen doen: this is my way to show you guys my gratitude and to say thank you. Een mooie ervaring." Mounia, Amsterdam