Terugblik TANS K-Vé - TALENT!

Woensdag 12 oktober vond het maandelijkse TANS K-Vé plaats in Amsterdam Bright City. In eerste instantie zou dit met Wouter Koolmees zijn, maar door onvoorziene omstandigheden kwam uiteindelijk Wassila Hachi, collega Tweede Kamerlid voor D66. Een waardige vervanger bleek al snel.

Het thema van de avond was Talent, maar tijdens deze bijeenkomst bleek talent nog voor velen een vaag begrip te zijn; een woord dat maar moeilijk te omvatten en te vangen is. In de Van Dale wordt talent gedefinieerd als “een natuurlijk vermogen om iets goed te doen”. In andere woorden wordt hier vanuit gegaan dat talent bestaat uit aangeboren eigenschappen. Tijdens het TANS K-Vé kwam naar voren dat talent meer behelst dan aanleg alleen. Het gaat ook om eigengemaakte vaardigheden en het bereiken van je eigen idealen: de passie en de wil om met hard werken de top te halen volgens Wassila Hachi.

Wassila heeft gedurende haar professionele loopbaan bewuste keuzes gemaakt die op het eerste gezicht niet bepaald traditioneel te noemen zijn. Ze heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en na haar afstuderen is zij haar loopbaan bij de Koninklijke Marine gestart. Na vier jaar maakte ze een gedurfde carrière switch naar het Ministerie van Economische Zaken, waar zij in 2008 uitgeroepen werd tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2007. Wassila heeft een indrukwekkend CV opgebouwd en we kunnen met goed recht stellen dat deze ambitieuze vrouw een Talent te noemen is. Het publiek was dan ook erg benieuwd naar het geheim van haar succes.

Tijdens de interactie tussen het publiek en Wassila werd duidelijk dat zij een pittige politica is met een duidelijke en verfrissende eigen mening, een strijdlustige vrouw met een groot doorzettingsvermogen. Het geheim van haar succes? Volgens Wassila gedeeltelijk toe te kennen aan deze eigengemaakte vaardigheden. Echter, het fundamentele aspect van haar succes is om dicht bij jezelf te blijven en jezelf niet te verliezen. Dichtbij jezelf blijven, dat gaat niet iedereen gemakkelijk af, maar Wassila lijkt daar aanleg voor te hebben. Als leidraad kreeg het publiek mee om bij het maken van keuzes vooral datgene te doen wat je hart je ingeeft of waar je jezelf goed bij voelt. Door de keuzes gevoelsmatig te maken zul je dicht bij jezelf blijven en zal het succes niet lang uitblijven.

Kortom een ontzettend interessante avond met aansluitend een netwerkborrel en interactiespel.

Tot TANS!

Nadia Tallih
Vrijwilliger Communicatiecommissie