Terugblik TANS K-Vé Samenkomen

Terugblik TANS K-Vé Samenkomen

In samenwerking met Amsterdam Bright City organiseerde TANS op woensdag 14 december het laatste TANS K-Vé van 2011: Samenkomen. Drie gastsprekers van drie verschillende geloven: Rabijn Evers (Jodendom), Inger van Nes (Christendom) en Mohamed Bourik (Islam) waren uitgenodigd om o.l.v. host Mohamed Aadroun te spreken over respect en de betekenis van de stad Jeruzalem. De stad die voor alle drie geloven een bijzondere en belangrijke plek inneemt. Klik hier voor de foto's. 

Read More

Giving Back: TANS kookt voor daklozen

Giving Back: TANS kookt voor daklozen

Op zondag 21 augustus heeft een groep vrijwilligers en bestuursleden gekookt voor daklozen in het inloophuis van het Leger des Heils. Dit, terwijl zij zelf aan het vasten waren in het kader van de Ramadan. Onder grote tijdsdruk werkten de vrijwilligers door om het eten om half 7 op te dienen. Het menu bestond uit een voorgerecht: een salade met stokbrood en kruidenboter. Daarna kregen de gasten spaghetti bolognese en tot slot een heerlijk toetje.

Read More

TANS K-Vé Arabische Lente

TANS K-Vé Arabische Lente

Over de Duizend-en-één dictators is veel gezegd. De opmars van de vele Arabisten sinds het begin van de Arabische revoluties kent zijn weerga niet. Met een vrij klinische analyse worden de ontwikkelingen in de Arabische wereld besproken en met argusogen wordt het post-dictator tijdperk bekeken. Alsof we het allemaal wel beter weten dan de Arabieren zelf. Op het TANS K-Vé van 14 juni werd deze veronderstelling even flink aan de tand gevoeld.

Read More

K-Vé Multiculturaliteit & Recht

K-Vé Multiculturaliteit & Recht

Op woensdag 18 mei was het dan zover: het TANS K-Vé multiculturaliteit en recht met gastspreker R. Winter. Een rechter met een oer-Hollandse naam, maar met een exotisch uiterlijk, ging tijdens het TANS K-Vé in op het diversiteitbeleid binnen de Rechtspraak. Volgens hem staat de Rechtspraak, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, te springen om afgestudeerden met een biculturele achtergrond.

Read More

TANS Politiek K-Vé

TANS Politiek K-Vé

Zakkenvullers, Haagse kaasstolp, machtspelletjes. Deze vooroordelen omtrent ‘de politiek’ werden één voor één ontkracht op het TANS K-Vé van woensdag 16 maart door Tanja Jadnanansing o.l.v. debatleider Kamran Ullah. Een verrassende TANS netwerkbijeenkomst waar in eerste instantie oud-minister Ronald Plasterk zou komen spreken.‘’Tanja wie?’’, hoor ik u zeggen. Toegegeven, haar naam was (nog) niet bekend onder de meeste TANS bezoekers. Maar dat deze dame een interessante visie en bijbehorend verhaal heeft, werd meteen duidelijk. 

Read More

TANS ontmoet... Fouad Laroui

TANS ontmoet... Fouad Laroui

Fouad Laroui is een bekende schrijver en wetenschapper, die momenteel aan de UvA doceert. In 2002 ontving Fouad Laroui de E. du Perronprijs voor zijn gehele oeuvre en ook is hij twee keer genomineerd voor de Prix Goncourt de la Nouvelle 2010. Op maandag 7 februari was hij als gastspreker aanwezig op het TANS K-Vé om te spreken over het cultureel erfgoed van Marokko. 

Read More