Terugblik TANS K-Vé: politiek klimaat

Het politieke klimaat van nu kan wel een creatieve boost gebruiken. Dat was in ieder geval de conclusie die werd getrokken door de gastsprekers Agnes Jongerius en Sadik Harchaoui op het TANS K-Vé, afgelopen woensdag 24 november. Die creativiteit heeft alleen nieuwe verhalenvertellers nodig om de dominantie van ‘spraakmakende’ talking heads in het huidige politieke beeld het hoofd te bieden.

Agnes Jongerius, voorzitter FNV Vakcentrale, wil ‘’de boel bij elkaar houden’’ door vooral niet het klimaat van de politiek over te laten waaien naar het klimaat op de werkvloer. Menselijkheid en moraliteit zijn hierbij de belangrijkste steunpilaren. Diezelfde steunpilaren moeten via de rechtsstaat gelegitimeerd en beschermd worden, volgens Sadik Harchaoui , voorzitter FORUM. In het boek ‘’Vreemde in eigen land’’ wordt het rauwe verhaal verteld over maatschappelijke ontevredenheid, die een weergave zou vormen van de invloed van politieke instabiliteit op microniveau.

Netwerken kunnen een remedie zijn voor dit lelijke gezicht van democratie. Met de nadruk op kennisontwikkeling, mensen verbinden en bovenal solidariteit, krijgt in ieder geval ook het mooie gezicht van democratie een kans om te floreren.

Het interactieve debat toonde de potentie van deze creativiteit, waarbij ook ruimte was om nieuwe ideeën op te doen, onverbloemde emoties en frustraties te delen en uiteraard nieuwe contacten te leggen. Kortom; de perfecte ingrediënten voor Het Nieuwe Verhaal zijn voorhanden. Tijd om er iets moois van te maken met z’n allen.

Tekst: Ikram Taouanza (Vrijwilliger Communicatiecommissie)

Reacties deelnemers:

"Ik wil mijn complimenten uiten voor de inzet en voor de organisatie. Het was een leuke en vooral een zeer gezellige avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Jullie verrichten allen zeer goed werk. Graag tot het volgende TANS K-Ve." Yassine, Amsterdam

"Het was een geslaagde avond, met een heel prettige en vriendschappelijke sfeer." Kamal, Den Haag

"Bedankt voor de interessante avond gisteren! Ik heb het naar mijn zin gehad en een goede indruk gekregen van TANS." Safae, De Meern