Terugblik TANS K-Vé: Leiderschap

Maandagavond 18 oktober om 18.30 uur organiseerde TANS in Grand Cafe Amsterdam Bright City een netwerkmeeting, waarbij stil is gestaan bij verschillen in leiderschap in verschillende culturen.

Aan de hand van de belangrijkste dimensies (o.a. Hofstede) is gekeken in een workshop naar culturele verschillen in menselijk gedrag en hoe dit invloed heeft op onder meer de benodigde leiderschapstijlen en gedrag op de werkvloer. Hoe beinvloedt dit bijv. jouw relatie met je leidinggevende? We vergeleken het leiderschap in filmfragmenten die op indrukwekkende wijze cultuurverschillen in beeld waren gebracht. Culturen als de Arabische wereld (waaronder Marokko), Afrika, Europa, China en Amerika kwamen aan bod en we vergeleken gegevens en films uit de verschillende Europese lidstaten. Kortom: interessante cultuurverschillen die we in het dagelijks leven tegenkomen op werk en wat voor effect deze teweeg kunnen brengen.

Het was een ontzettend interessante avond met aansluitend een netwerkborrel en interactiespel.