TANS Sugarlounge 2010

Dat ik, een geboren alpha, niets gemeen heb met een chemie-student uit Nijmegen, is klaar als een klontje. Maar dat we beiden wel open staan om nieuwe contacten te leggen, maar ons liever niet schuldig maken aan ‘’verbale diaree’’, kan je ook zien als een vorm van netwerken. Verantwoord netwerken, met een oprechte basis. Dat werd weer op de kaart gezet in deze Sugarlounge van netwerkorganisatie TANS.

Afgelopen zondag 19 september is deze Sugarlounge in groten getale bezocht. In de meest kosmopolitische stad die we in ons polderlandje hebben, werden de fijne kneepjes van het vak even goed geanalyseerd en ook meteen toegepast. Want het is ook net echt werken, dat netwerken.

Wat centraal stond, was het kunnen leggen van verbindingen tussen verschillende groepen. Naast het verbroederingselement van voedsel (lees: heerlijke baklava, muntthee, falafel en andere heerlijkheden) zorgden DJ Las Vegas en Sniggy, Nederlands Kampioen beatboxen, voor een eclectische muziekervaring. Dat we ons in één ruimte bevonden met een halve finalist van Holland’s Got Talent werd mij zelfs een beetje te veel. Vervolgens waren we in de ban van klassieke Arabische muziek, gespeeld door zangeres Vera Ramer, luitspeler Mohamed Ahaddaf en violist Mohamed Chairi. De teksten werden en masse meegezongen, zelfs door degenen die niet bekend waren met dit genre. Voor het goede doel (Pakistan) is 760 euro verzameld door iedereen.

Na de muzikale ontspanning moesten we dan eens echt aan de slag. TANS is immers méér dan de klankbordgroep alleen, zoals Mustapha Idrissi, oud-bestuurslid, aangaf. We moeten ook echt iets doen. De theorie van het netwerken, jezelf ‘’ontsokkelen’’ en achterhalen wat jij in huis hebt wat de ander kan helpen, nam Richard Engelfriet voor zijn rekening. Maar vervolgens werden we in het diepe gegooid en werd deze theorie omgezet naar de praktijk. Dit interactieve netwerkspel konden we vervolgens verder verfijnen en zodoende heeft elke bezoeker minstens één nieuwe kennis opgedaan.

Ik keek om me heen en de groep die zich normaliter schuldig maakt aan opdringerige ‘’neem-mij-in-je -netwerk-op’’ praatjes, leek zich tot sociaal geaccepteerde omgangsvormen te schikken. De andere groep die beweerde een hekel aan netwerken te hebben, leek zich ook uitstekend te vermaken. En die laatste groep, daar hoorde ik zelfs bij. En dan ben ik, ondanks dat ik geen Linked-In account of een hardcopy visitekaartje heb, toch behoorlijk goed op weg.

Ikram Taouanza 
(TANS vrijwilliger)

Citaten uit evaluatiemail

" Mijn complimenten voor het projectteam! Uitstekend programma"  Kamal V.

" Bedankt voor de gastvrijheid zondag. Het was erg geslaagd en vooral dat netwerken was leuk om te doen en te ervaren"  Fatima Aliyat, Utrecht