Terugblik TANS K-Vé: Samenkomen

Terugblik TANS K-Vé: Samenkomen

TANS heeft op woensdag 15 december 2010 het TANS K-Vé: samenkomen georganiseerd. Door het samen brengen van mensen met verschillende opvattingen kunnen wij een bijdrage leveren in het ontwikkelen van begrip, respect en solidariteit tussen mensen met verschillende achtergronden. Met sprekers zoals Rabijn Evers, Dominee Roselaers en imam El Forkani kreeg het publiek inspirerende verhalen te horen over hoe respect tussen mensen met verschillende religies bereikt zou kunnen worden.

Read More

Terugblik TANS K-Vé: politiek klimaat

Terugblik TANS K-Vé: politiek klimaat

Het politieke klimaat van nu kan wel een creatieve boost gebruiken. Dat was in ieder geval de conclusie die werd getrokken door de gastsprekers Agnes Jongerius en Sadik Harchaoui op het TANS K-Vé, afgelopen woensdag 24 november. Die creativiteit heeft alleen nieuwe verhalenvertellers nodig om de dominantie van ‘spraakmakende’ talking heads in het huidige politieke beeld het hoofd te bieden.

Read More

TANS Sugarlounge 2010

TANS Sugarlounge 2010

Dat ik, een geboren alpha, niets gemeen heb met een chemie-student uit Nijmegen, is klaar als een klontje. Maar dat we beiden wel open staan om nieuwe contacten te leggen, maar ons liever niet schuldig maken aan ‘’verbale diaree’’, kan je ook zien als een vorm van netwerken. Verantwoord netwerken, met een oprechte basis. Dat werd weer op de kaart gezet in deze Sugarlounge van netwerkorganisatie TANS.

Read More

Wake up call

Wake up call

Jongeren gaan voor goud: zij willen een sociaal akkoord met het toekomstige kabinet. Simpelweg de Haagse schatkist op slot doen en vervolgens de sleutel weggooien helpt jongeren niet aan een gouden toekomst, aldus de jongeren. Deze boodschap gaven 8 landelijke jongerenorganisaties donderdag 1 juli op het Plein in Den Haag af aan voorbijkomende politici. Als blijk van goede wil deelden de jongeren ‘schatkist-ijsjes’ uit aan politici die de jaarlijkse barbecue bijwonen ter afsluiting van het parlementaire jaar.

Read More

The Obama Tactics

The Obama Tactics

The Obama Tactics. Een exclusief trainingsprogramma van Amsterdam Bright City! Wees er snel bij!
Barack Obama wist tijdens de afgelopen Amerikaanse presidentsverkiezingen veel harten te veroveren.

Een nieuwe leider is opgestaan! Een leider die niet alleen mensen duidelijk maakt dat de wereld aan verandering toe is, maar die mensen ook het vertrouwen geeft dat ze in staat zijn het lot in eigen hand te nemen en de veranderingen zelf te initiëren. Yes we can!- was een bekende slogan van de Obama campagne.

Read More

Eigen bedrijf in Marokko

Eigen bedrijf in Marokko

Droom je ervan ervan om je eigen bedrijf in Marokko op te zetten? Marokko biedt als groeiende markt immers volop kansen voor (startende) ondernemers. Welke mogelijkheden zijn er voor jou? Is je bedrijfsidee haalbaar? Wat heb je nodig en waar moet je op letten? Kortom, hoe zet je je droom om in werkelijkheid?

TANS organiseert samen met IntEnt en Dar ad Darmane de informatiebijeenkomst “Uw eigen bedrijf in Marokko” om antwoord te geven op deze veelgestelde vragen.

Read More

Gala 2010

Gala 2010

Op zaterdagavond 15 mei 2010 vond in Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam het jaarlijkse TANS Gala plaats met dit jaar als thema: TAleNtS in the lead.

De TANS Talents Award wordt uitgereikt aan iemand die met zijn/ haar talent een positieve bijdrage levert aan de beeldvorming rondom de multiculturele gemeenschap in Nederland. Genomineerd waren dit jaar zangeres Karsu Donmez, Spoken word artist Najiba Abdellaouien politicus Mohammed Mohandis. 
Karsu won met meer dan 50% van de stemmen de TANS talent award. Waarnemend burgemeester van Amsterdam, Lodewijk Asscher reikte aansluitend de TANS Talents Award uit.

Read More

Werving DenkTank

Werving DenkTank

Samen met de YER is de Nationale DenkTank op zoek naar 20 veelbelovende jonge academici voor een bijzondere opdracht. De DenkTank heeft als doel de samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen te verbeteren. Je werkt gedurende 3 maanden in een multidisciplinair team aan een set creatieve en praktische oplossingen voor een urgent maatschappelijk probleem. Tijdens het project heb je de kans om sleutelfiguren uit bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen te ontmoeten.

Read More

TANS Reunie

TANS Reunie

Ter viering van haar 12,5 jarig koperen bestaan, werd op vrijdag 26 maart de eerste TANS reünie georganiseerd. Om de oude tijden te doen herleven was de zaal behangen met TANS foto’s uit het verleden. Ook waren er verschillende artikelen uit kranten en tijdschriften en fotoboeken met foto’s van evenementen sinds de oprichting van TANS. Om 19.00 uur arriveerden de eerste gasten en al gauw ontstonden er groepjes die elkaar uit hun TANS verleden kenden.

Read More

Leadership session II

Leadership session II

Op 25 januari organiseerde TANS voor een tweede keer een workshop met Mark Mcgregor, een zeer gewaardeerde internationale spreker. Dit vond plaats in ABC. 

Na zijn eerste succesvolle optreden in oktober 2009, stroomden de aanmeldingen al gauw binnen voor zijn tweede workshop. Deze keer ging het over persoonlijke leiderschap. Hierin daagde McGregor met prikkelende opdrachten de luisteraars uit om na te denken over hoe je anderen moet leiden, hoe effectieve communicatie werkt en werden er enkele gasten zelfs uitgenodigd om mee te spelen in een setting van Indiana Jones.

Read More