Winnaar TANS Achievement Award 2009

Fatima Zahra Salama, oprichter van stichting JIJ, heeft op zaterdagavond 23 mei de TANS Achievement Award 2009 gewonnen.

Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse gala van de organisatie van Marokkaanse Nederlanders TANS in het Okura hotel in Amsterdam, waar Ahmed Marcouch (winnaar van 2008) de prijs uitreikte.


TANS reikt de prijs elk jaar uit aan een persoon die een sleutelrol heeft gespeeld in de samenleving. Het bestuur van TANS nomineerde Salama omdat zij jongeren ondersteunt bij hun voorbereiding op de arbeidsmarkt en bijdraagt aan een succesvolle schoolloopbaan. De andere genomineerden van dit jaar waren Abdelali Bentohami (Najib Amhali Foundation), Mohamed Achahboun (stichting Al Amal), Ila Kasem (stichting Marokkofonds), Ilham Kheinette (stichting Daar el Atfaal) en Amos Frank (stichting Suikeroom). Fatima Zahra is met ca. 700 stemmen op de TANS website gekozen tot winnaar.


Fatima Zahra Salama liet in een reactie weten blij te zijn met de prijs. ''Het is een hele eer en een teken van ontzettend veel erkenning voor wat ik doe."