Ramadan

De Ramadan is een speciale maand in de islamitische kalender waarop gevast wordt. Het vasten wordt gezien als een vorm van zuivering van de ziel en lichaam. Tijdens deze maand staan waarden als solidariteit, liefdadigheid, tolerantie en bezinning centraal. TANS gaf in deze maand door middel van een aantal evenementen invulling aan deze waarden.

Giving Back
Op zaterdag 12 september organiseerde TANS in samenwerking met het Leger der Heils het Giving Back project. Een groep TANS vrijwilligers hebben een maaltijd verzorgd aan bezoekers van het inloophuis van Het Leger des Heils in Amsterdam. Met dit project spant TANS zich in voor de mensen die dat hard nodig hebben en geeft het uiting aan de kernwaarde Solidariteit. 

Lezing & Iftar
TANS en sv Iqra organiseerden i.s.m. Dar Al-Ilm op maandag 14 september op de Erasmus Universiteit Rotterdam de lezing Moslims in NL: Huren of Kopen?, door Saoed Khadjé, directeur Dar Al-Ilm. Aansluitend aan de lezing is gezamenlijk het vasten verbroken met een heerlijke iftar.

TANS Sugarlounge
Aan het einde van de vastenmaand vieren moslims over de gehele wereld feest. Dit feest noemt men "Ied-ul-fitr". Ook TANS deed deze traditie eer aan, en organiseerde op zondag 27 september The Sugar Lounge!