Netwerkbijeenkomst Coming home

Op 3 maart heeft TANS in samenwerking met A’dam Bright City en Move Your World een netwerkbijeenkomst georganiseerd met het thema ‘Coming home: internationale samenwerking’.

Het programma werd verzorgd door drie gastsprekers. De eerste spreker, Fernando Lanzer Pereira de Souza, heeft het thema ‘coming home' nader toegelicht en verduidelijkt hoe functioneel een community kan zijn. Aan de hand van praktijkervaringen gaf hij enkele verschillen aan tussen Brazilië (community land) en Nederland (individualistisch land). Met interactieve oefeningen zette hij het publiek aan het denken.

Aansluitend kwamen Jeroen Koolhaas en Dre Urhahn aan het woord. Zij toonden met hun project ‘Favela painting' aan dat kunst op een positieve manier iets kan bijdragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden in Brazilië. Tegelijkertijd lieten ze zien hoe sterk een community kan zijn, ondanks tegenslagen in economisch opzicht. Dit project bewees dat ontwikkelingssamenwerking een uitgelezen mogelijkheid is om internationale ervaring op te doen en om bijdrage te leveren aan een betere wereld.

In een daaropvolgend dialoog met het publiek, kwam uit dat de
belangstelling voor het thema groot was. Ook de opkomst van 70 
mensen liet blijken dat dit onderwerp leefde onder de deelnemende studenten, Young professionals, buitenlandse kenniswerkers, managers van multinationals en maatschappelijke organisaties. 

Tijdens de borrel hing er een ontspannen sfeer, waarin iedereen enthousiast napraatte over de eyeopeners van de bijeenkomst en hun eigen ervaringen. Geïnspireerde deelnemers konden bij de stands van Move Your World en AIESEC informatie halen over internationale ontwikkelingshulp of stagemogelijkheden. Met de nodige visitekaartjes op zak keek iedereen terug op een interessante avond.

TANS organiseert 4 keer per jaar netwerkbijeenkomsten. De eerst volgende bijeenkomst is gepland in mei. Houd de website in de gaten voor meer informatie.