Metropole Orkest

Kennismaking met Marokkaanse muziek
La grande nuit du Maghreb is het motto van dit concert. ‘Maghreb' kan zowel Marokko als een groter gebied, het noordwesten van Afrika, aanduiden. Het afwisselende programma laat de luisteraar deze avond kennis maken met uiteenlopende muzikanten uit met name Marokko. Het Metropole Orkest begeleidt een aantal sterren uit de muziektradities van dit land.

Grote namen
Mustapha Bourgogne uit Casablanca is de belangrijkste mannelijke ster in Marokko in chaabi-muziek. In deze stijl mengen Arabische, Afrikaanse en moderne westerse invloeden zich. Bourgogne heeft meer dan 50 albums op zijn naam staan. De populaire Marokkaanse zangeres Latifa Raafat is juist authentiek gebleven. Zij vormt al jaren een rolmodel binnen het Marokkaanse chanson.

Oost en West
Het Belgisch-Marokkaanse idool Rachid Kasmi speelt diverse muziekgenres. Hij is een rasechte Antwerpenaar maar ook een begrip bij Marokkanen. De beroemde jazzdrummer Karim Ziad komt uit Algerije. Sinds zijn 20ste woont hij in Parijs. Behalve slagwerk bespeelt hij de gitaar en zingt hij. Met zijn muziek wil hij Oost en West dichter bij elkaar brengen.

Om 19.30 uur geeft Jeanneke den Boer een inleiding.

Donderdag 10 december 2009 - 20.15 uur
Rotterdam, De Doelen, grote zaal
Metropole Orkest

Vrijdag 11 december 2009 - 20.00 uur
Amsterdam, Paradiso 
Vince Mendoza, dirigent
Met: 
Mustapha Bourgogne
Latifa Raafat
Rachid Kasmi 
Karim Ziad

www.marmoucha.nl