Fashion & Identity

TANS ging all-out tijdens haar Kunst & Cultuur evenement op maandag 14 december: Fashion & Identity. Een avond vol inspiratie: kleding is kunst en accessoires maken van je outfit een waar meesterwerk!

Ook altijd al willen weten hoe je dat saaie pak net dat beetje extra's kan geven? Op deze avond leerden stylisten en designers hoe je jezelf het beste kunt presenteren. Er werden tips gegeven over hoe je je eigen identiteit in je zakelijke outfit kunt uitdragen. En het publiek werd geinspireerd door de stijl van voorgaande generaties: uit de oude doos maar zeker niet ouderwets!

Programma:

  • 17:30 - 18:00 uur Inloop
  • 18:00 - 18:05 uur Intro
  • 18:05 - 18:30 uur Back to the fabulous future: Bianca du Mortier neemt je mee op een reis door de geschiedenis aan de hand van stukken uit de kostuumafdeling van het Rijksmuseum. Het onderwerp van de presentatie is afgeleid van de tentoonstelling Fashion DNA die Bianca du Mortier (kostuumafdeling Rijksmuseum) heeft georganiseerd in de Nieuwe Kerk.
  • 18:30 - 19:00 uur Fashion & Identity: De talentvolle jonge Marokkaanse ontwerper Amine Bendriouich komt speciaal voor TANS over uit Casablanca. Eerder dit jaar gaf hij nog een modeshow tijdens de Amsterdam Fashion Week. Nu is hij terug om een presentatie te geven over de relatie tussen mode en identiteit, ondersteund door beeldmateriaal uit zijn eigen collectie en inspiratiebronnen.
  • 19:00 - 19:15 uur Pauze
  • 19:15 - 20:00 uur Spice up your suit; tips en tricks: Dankzij Saskia Sanderink van Stijl!advies kan iedereen binnen 45 minuten omgetoverd worden tot een stijlgoeroe. Tijdens een interactieve presentatie worden de do's en don'ts op kledinggebied uit de doeken gedaan. Kleuren, kleren en asseccoires kunnen net dat verschil maken tussen een onuitwisbare eerste indruk en een goed gesprek zonder blijvend beeld.
  • Vanaf 20:00 uur Netwerken