Straatvoetbal Toernooi Zuidas

Op 2 oktober organiseerden o.a. Zingeving Zuidas, TANS, het Calvijn College uit Slotervaart in Amsterdam een straatvoetbal toernooi op de Zuidas. 16 grote organisaties uit de Zuidas doen mee (zie hieronder). De deelnemende teams bestonden uit drie Young professionals vanuit de organisaties, samen met een aantal jongere spelers tussen 14 en 16 jaar. 

Het voetbaltoernooi is bedoeld om twee ogenschijnlijk verschillende samenlevingsgroepen op een natuurlijke manier met elkaar in contact te laten komen. Voetbal verbindt, het is een gemeenschappelijke hobby van beide groepen. Doordat de teams bestaan uit een mix van Young Professionals en jongeren ontstaat er heel makkelijk contact, tijdens maar vooral ook na de wedstrijden.

Het toernooi vond plaats van 13.30 tot 18.30 op het Gustav Mahlerplein op de Zuidas in Amsterdam. Amsterdam Bright City fungeert als clubhuis. Om 18.30 ontving het winnende team de hoofdprijs uit handen van Directeur-generaal VWS Van Halder. Geheel in stijl won het team skybox kaartjes Ajax-Willem II in de Arena.

Deelnemende organisaties:

 • Akzo Nobel                                      
 • APG
 • Boekel de Neree                          
 • De Brauw Blackstone Westbroek
 • Heineken                                        
 • DLA Piper
 • ABN Amro                                        
 • Allen & Overy
 • Houthoff Buruma                          
 • Stadsdeel Zuideramstel
 • Van Doorne                                    
 • RBS
 • ConQuaestor                                  
 • Greenberg Traurug
 • ING                                                    
 • Accenture