BiD Student Challenge

BiD Student Challenge: Dé competitie voor studenten over ondernemerschap in ontwikkelingslanden!

Het lokale bedrijfsleven in ontwikkelingslanden wordt steeds meer beschouwd als de belangrijkste motor voor economische en sociale ontwikkeling. Initiatieven om het midden- en kleinbedrijf (MKB) in ontwikkelingslanden en opkomende markten te stimuleren leiden tot duurzame economische activiteiten. Om die reden hebben NCDO, Move Your World, in samenwerking met Amsterdam Bright City, Bid Network en AIESEC het project BiD Student Challenge ontwikkeld. Dit is een landelijke wedstrijd onder studenten met een bedrijfskundige achtergrond die cases voor organisaties in ontwikkelingslanden gaan proberen op te lossen. 

Ook TANS heeft een team samengesteld dat TANS vertegenwoordigt tijdens deze Challenge. Vol trots presenteren we dit TANS team, bestaande uit (vlnr): Mohamed Rkhaoui, Abderrazak Moussi, Zaitoon Shah en Somya Bouzaggou.

De start van de BiD Student Challenge was op 1 oktober in Amsterdam, waarbij de studenten via Skype in contact kwamen met hun opdrachtgever. Het TANS team heeft haar opdrachtgever in Kenia en wordt gecoacht door ABN Amro. Klik hier voor het kick-off filmpje. Deze challenge eindigt op 19 november, waarbij de vijf beste teams geselecteerd worden. Zij zullen dan pitchen voor de opdrachtgever en de jury. Hieruit wordt de winnaar gekozen, die een duurzaam stagepakket ontvangt bij de ABN AMRO en KPMG.


TANS Team BiD Challenge: 
Teamlid I
Mohamed Rkhaoui 

Studierichting
Internationale Betrekkingen, Rijksuniversiteit Groningen

Motivatie
Ik zie een uitgelezen kans om ideeën te ontwikkelen die niet alleen resultaten kunnen opleveren voor de private sector in ontwikkelingslanden, maar ook nog eens duurzaam zullen zijn. Ik kijk ernaar uit mijn passie voor dit onderwerp te bekronen met het winnen van deze Challenge.

Teamlid II
Abderrazak Moussi

Studierichting
Economie & Bedrijfseconomie, Vrije Universiteit Amsterdam

Motivatie 
Ik ben sinds kinds af aan erg ambitieus, creatief en hield erg veel van uitvinden. Daardoor had ik door de jaren heen een droom ontwikkeld die ik probeer te realiseren. En dat is om ´swerelds grootste uitvinding ooit te maken. Om dat te bereiken heb ik mezelf aangeleerd dat geen enkel probleem of obstakel werkelijk een barrière is en dat problemen slechts puzzels zijn waar een oplossing voor gevonden dient te worden. Meedoen aan dit project is voor mij naast een persoonlijke ontplooiing, ook een goede stap richting mijn doel. Door mijn creativiteit en visie te gebruiken hoop ik een waardevolle toevoeging te zijn aan mijn talentvolle team.

Teamlid III 
Zaitoon Shah

Studierichting
International Business Administration, Vrije Universiteit Amsterdam

Motivatie
Ik doe mee aan deze challenge, omdat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen aan de welvaart van ontwikkelingslanden. Ik geloof dat ondernemers een uitermate belangrijke rol spelen in de bloei van een economie. Ze creëren werkgelegenheid en zorgen voor creatieve oplossingen die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een land. Dat opgeteld bij mijn passie om anderen te helpen zorgt ervoor dat ik graag aan deze challenge mee wil doen.

Teamlid IV
Somya Bouzaggou

Studierichting
International Business Administration, Vrije Universiteit Amsterdam

Motivatie
Met de BID challenge krijg ik de mogelijkheid om een droom, die ik al op jonge leeftijd heb gehad, te verwezenlijken. Ik wil namelijk effectieve manieren bedenken om vanuit het zakenleven armoede in de wereld tegen te gaan. Stimulering van zelfdraaiende ondernemerschap is in mijn optiek dan ook ‘ de' oplossing om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken en structurele verbeteringen op gang te zetten. 
Ik kijk uit naar de leerzame en inspirerende ondersteuning die wij van ervaren professionals zullen ontvangen. Dit zal voor mij tevens een ideale kans zijn om de kennis vanuit mijn studie praktisch toe te passen.

Houd onze website in de gaten voor de voortgang van dit winnende team!