TANSersdag

Op 17 januari organiseerde TANS een bijeenkomst die in het teken stond van alle TANS'ers die zich vrijwillig inzetten voor de organisatie.

Op deze dag werd op een locatie in Utrecht de gelegenheid geboden om weer bij elkaar te komen en te praten over de invulling van het nieuwe jaar. Naast de actieve TANS'ers waren op deze meeting ook nieuwe mensen afgekomen om kennis te maken met TANS. Er werd verteld waar de organisatie voor staat en het idee achter de letters TANS.

Na een gezamenlijke lunch, stond er een inspirerende workshop op het programma. Tijdens dit interactieve onderdeel kwamen verschillende aspecten aan bod die te maken hadden met ‘beeldend vertellen'. Onder andere de kern van boeiend en overtuigend vertellen werd behandeld, lichaamstaal en lichaamsgebruik, de pakkende opbouw van een verhaallijn en werken vanuit anekdotes. In tweetallen werden kleine humoristische opdrachten gevoerd ter verduidelijking van de stof.

Aansluitend op de workshop konden de deelnemers de opgedane kennis van verhalen vertellen meteen in de praktijk inzetten door met elkaar ‘beeldend' te brainstormen over de projecten voor 2009.  

De groep werd verdeeld in twee groepen met elk een flap-over, waarop binnen de kortste keren veel frisse ideeën stonden. Er werd onder meer nagedacht over inhoudelijke programma's van netwerkbijeenkomsten, benefieten, activiteiten om nieuwe leden aan te trekken en het Ramadanfestival. De verrassende ideeën zullen door de enthousiaste TANS'ers binnenkort tot mooie projecten worden uitgewerkt. Houd de website daarom in de gaten voor een update.

Deze interessante dag werd feestelijk afgesloten met een bedankje voor alle TANS'ers die zich vorig jaar hebben ingezet. Ook de overigen gingen niet met lege handen naar huis. Met een borrel en muziek van DJ Basma werd toen nog lekker nagepraat.

Wil jij je ook aansluiten bij het team van enthousiaste TANS'ers en zo niet alleen TANS helpen met interessante projecten, maar zelf ook veel leren en een netwerk opbouwen? Stuur dan een email naar info@tans.nl en meld je aan! In 2009 staan er originele projecten te wachten en bijzondere mensen die je kunt ontmoeten.