Gala 2008

Gala el Andalus, vond plaats op zaterdag 10 mei 2008 in het Hotel Okura Amsterdam. "Het thema van de avond was: 'Gala el Andalus'. Inspiratiebron is de jarenlange geschiedenis van Andalusië met een enorme culturele rijkdom dankzij de invloeden van de Moren, Joden en Katholieken. Kenmerkend zijn de kastelen, kloosters, moskeeën, forten en paleizen die een samensmelting zijn van de Islamitische stijl, de Renaissance en de Barok. Tijdens het gala werd deze samensmelting gepresenteerd door de chemie tussen de diverse artistieke tradities die de avond een uniek karakter gaf.

TANS Achievement Award
De TANS Achievement Award 2008 wordt jaarlijks uitgereikt aan diegene die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de positieve beeldvorming rondom de Marokkaanse gemeenschap in Nederland en het leggen van verbindingen tussen verschillende bevolkingsgroepen in onze samenleving. Het publiek mocht zijn of haar stem uitbrengen via de website van TANS. De winnares van vorig jaar Esma Alariachi reikte de prijs uit aan Ahmed Marcouch. Ahmed nogmaals gefeliciteerd.

Naast de TANS Achievement Award, werd er door Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Nederland (MVO Nederland) directeur Willem Lageweg een exemplaar ‘P+ special over Allochtone Kanjers' uitgereikt aan staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van het ministerie van Sociale Zaken.

Na de speeches heeft men gevoeld, gehoord en gezien hoe de Brassband Brotherhood ons bij elkaar heeft gebracht om de voetjes van de vloer te halen. Bijna iedereen stond op en swingde mee op het getrommel. Rond een uur of 22:00 werd het publiek getrakteerd op een optreden van de zanger Mustapha Bourgogne en de muziekbanden Ismailia en Sirati.

Onze dank gaat uit naar de vrijwilligers, Vitae, Manpower, Het Rijk, de Algemene Bestuursdienst van het Rijk en natuurlijk TANS' ers. Het was een geweldige avond.