Back to All Events

Pronkzucht... de salon

  • Museum van Loon Keizersgracht 672 1017 ET Amsterdam (map)

TANS en Pronkzucht nodigen je van harte uit voor een theeceremonie in Museum van Loon (Keizersgracht 672, Amsterdam), met drie korte lezingen op zondag 27 april.
De salon vormt van oudsher de apotheose van pronkzucht.  Zo ook de salon in Museum Van Loon waar gasten werden ontvangen en de familie zich presenteerde. 
Hier bevinden zich de beste portretten en de mooiste meubels. In deze salon zal het curatorenduo Pronkzucht (http://pronkzucht.tumblr.com/) een presentatie verzorgen 
waarin Nederlanders met een Arabische achtergrond vertellen over hun interieurs en hoe die hun dubbele identiteit al dan niet reflecteren. 
Welke Nederlandse en welke Arabische elementen laten hun ontvangstruimtes zien en hoe dragen deze elementen bij aan hun thuisgevoel, identiteit en presentatie naar gasten toe?
 De TANS achterban is trots op haar zowel Nederlandse als Marokkaanse achtergrond en nodigden Pronkzucht uit bij hen thuis. 
Wegens een beperkt aantal plekken, kun je je helaas niet meer voor dit evenement aanmelden.
Iedereen die zich tot dusver heeft aangemeld is van harte welkom en ontvangt in de loop van de week van 14 april een bevestiging.

Programma Ontvangst in Arabische sferen

  •  14.00 - 14.50 Diverse korte lezingen waaronder door Tonko Grever        
  •  14.50 - 15.30 Theeceremonie
  •  Vanaf 15.30 Mogelijkheid om het Koetshuis te bezoeken alwaar een presentatie met hedendaagse kunst is samengesteld door het Stedelijk Museum en de Rijksakademie in het kader van het festival SOUK.

 

Earlier Event: April 23
Sante Pour Tous
Later Event: May 1
SOUK